Pentru multi Israelul este tara lui Iisus, legata de credinta si de Vechiul Testament, insa putini stiu adevarata istorie a statului modern Israel. In lumina noilor evenimente de la Ierusalim, avand la baza decizia Statelor Unite ale Americii – si culmea, a Romaniei – de a muta ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim, am decis sa vedem care este traseul acestui stat creat daca nu artificial, putem spune ca a fost creat ca urmare a evenimentelor tragice vi al Doilea Razboi Mondial.

Cum si cand a fost infiintat statului Israel modern

Mai tineti minte ca a fost odata un stat numit Palestina? Acolo traiau evident palestinienii – adica un mix format din arabi si evrei, azi este teatru de lupta. mai tineti minte filmele ce reflectau cucerirea Ierusalimului de catre arabi? Acela in care cruciatii au fost invinzi, ultimul rege crestin al Ierusalimului cedand cetatea in 1291 arabilor. Ati auzit de Saladin? DA, el este cel ce a cucerit pentru arabi acum 800 de ani Iersualimul.

Cine a stapanit teritoriile in epoca moderna? Evident ca englezii, aia de acum sunt printre cele mai civilizate tari ale Europei, care s-au separat de Uniunea Europeana, etc. Ei au impartit in 1922 Palestina in doua. Asa a aparut Iordania le est de raul cu Iordan. Doar ca nimeni nu a tinut cont de populatie ci doar de interesele economice, iar de atunci acolo pace nu prea avem. Anul d enastere al Israelului ca stat modern este anul 1947, luna noiembrie. Astfel Palestina a devenit acum jumatate araba si jumatate tara a evreilor.

La 14 mai 1948 engelzii pleaca din teritoriile ocupate si oficial avem statul Israel. Dar asa cum am zis nu a fost sa fie pace pe acele pamanturi, iar acum dupa ce America si Romania au facut un pas gresit ( parerea noastra si a Uniunii Europene ), pacea precara s-a terminat.

Israel

Cum si cand a fost infiintat statului Israel modern