Asa cum am prevazut de ceva vreme, Sorina din Baia de Arama va parasi Romania impreuna cu parintii sai adoptivi. De ce? Asta numai judecatorii o stiu, cert este ca pasaportul Sorinei a fost inmanat  parintilor, desi procurorii sustineau sus si tare ca a fost obtinut prin mijloace nu tocmai legale. Uite ca la Serviciul Pasapoarte din Dolj lucrurile au parut a sta cu totul altfel. Asadar Sorina va pleca din Romania in curand, protestele vor continua si evident ca vom vedea subiectul dezbatut la alegeri. Desi sentinta de la Slatina nu este definitiva si va fi contestata de procurorul Bogdan Licu, eu zic ca s-a terminat cu acest caz de adoptie internationala.

DA, Sorina va parasi Romania in curand impreuna cu parintii adoptivi

Au fost ilegalitati in cazul adoptiei Sorinei? Eu zic ca DA, dar nu mai conteaza, instanta a decis ca ea poate pleca impreuna cu parintii sai adoptivi in America. Va pati ceva procuroarea Maria Pițurca pentru modul cum a gestionat ridicarea Sorinei de la cei ce o ingrijeau? Probabil ca NU, pentru ca altfel nu ar mai avea justificare aprobarea de a parasi tara a parintilor adoptivi impreuna cu Sorina, tetita de opt ani din Baia de Arama.

Pe de alta parte nu se zice nimic despre faptul ca procedurile de adoptie internatioanala in cazul Sorinei au incept in ca din 2013, adica a durat ceva pana la solutionarea cazului. De ce abia acum asistam la acest scandal mediatic? Aflam tot din presa ca au fost intrebate 120 de familii din Romania, niciuna nu a vrut copilul. De ce au infiat-o americanii? Oare ce va face familia Sărămăt, se va impaca cu ideea sau va merge mai departe in lupta pentru fetita pe care au crescut-o atatia ani? O sa vedem, pana una alta Sorina va pleca in SUA.

Sorina

DA, Sorina va părăsi Romania în curând împreună cu părintii adoptivi