Schimbarea gazduirii web in cateva etape
Daca nu esti pe deplin multumit de performantele sau de serviciile oferite de furnizorul actual poate a venit vremea sa faci o schimbare. Transferarea unui site spre un nou serviciu de gazduire nu este un lucru forte complicat. Acest lucru poate fi relativ simplu daca iti iei o serie de masuri simple. Transferarea conturilor de mesagerie nu ar trebui sa fie un calvar daca alegi furnizorul internet potrivit, unele servicii de gazduire web ofera chiar si servicii de migrare a conturilor.
Alege un furnizor cu migrare gratuita. Gazduirea web reprezinta o industrie extrem de concurentiala, numerosi sunt furnizorii care ofera ofera ajutor gratuit pentru a trece de la o gazduire la alta. Acest lucru inseamna ca iti poti transfera toate fisierele, conturile de mesagerie si bazele de date spre noul furnizor fara sa fie nevoie sa depui un efort prea mare. De ce sa te privezi de aceasta oportunitate? In majoritatea din cazuri tot ce trebuie sa faci este sa ceri un transfer dupa ce ai dechis un cont la noul furnizor si echipa tehnica se va ocupa in mod normal de restul. Expertii in migratie au posibilitatea de a-ti transfera datele creand un cont nou. Orice metoda ai alege, trebuie sa apelezi la un furnizor de calitate care poate garanta o tranzitie completa si simpla, fara intreruperi.
Salveaza-ti fisierele si bazele de date ale site-ului. Dupa ce ai achizitionat un nou plan de gazduire si inainte de a anula vechiul plan trebuie sa iti salvezi integral site-ul web si sa il deplasezi spre noul server. Descarca toate fisierele de pe vechiul domeniu. Ar trebui sa existe instructiuni specifice pentru a putea face acest lucru, dupa care migreaza spre noul furnizor via FTP sau SSH. Bazele de date vor fi in egala masura salvate descarcand fisierele dupa care restaurand baza de date cu ajutorul unui panou de control sau SSH. Emailurile pot fi uneori transferate insa ar trebui sa fie arhivate pentru a putea fi pastrate in cazul unei probleme. Aceasta etapa este cruciala pentru mentinerea integritatii site-ului tau asa cum era pe vechiul server.
Efectueaza o verificare finala pe site-ul « live » odata cererea DNS este acceptata. Ai schimbat numele DNS si te intrebi ce urmeaza ? Este esential sa efectuezi un control al calitatii minutios al site-ului si al instalarii pentru a te asigura de faptul ca nu lipseste absolut nimic. Odata ce ti-ai anulat contul pe vechiul server nu exista nicio garantie ca vei recupera fisierele drept urmare trebuie sa te asiguri de faptul ca totul functioneaza in mod corect inainte de a parasi vechiul furnizor. Parcurge fiecare pagina a site-ului si treci in revista toate fisierele si bazele de date pe care le-ai transferat in cele mai mici detalii.
Anuleaza vechiul plan de gazduire. Ultima etapa in ceea ce priveste schimbarea gazduirii web, potrivit celor de la thc se refera la inchiderea contului avut la vechiul furnizor. Odata ce te-ai asigurat ca detii toate fisierele si bazele de date si ca ai schimbat inregistrarea DNS, aceasta ultima etapa ar trebui sa fie o simpla formalitate.