Anul 2018 a inceput pentru romani cu discutii interminabile legate de pensii, salarii si in general despre venituri.  este anul in care conform datelor oficiale, aproape 40% dintre romani se afla in pragul saraciei! Nu au sosit date care sa ne spuna cati romani sunt sub pragul saraciei, dar daca te gandesti ca aproximativ jumatate din tara risca sa ramana fara ce a pune pe masa, ne dam seama in ce prapastie ne aflam. Media europeana a celor expusi saraciei este de 23%, mult sub noi.

Aproape 40% dintre romani sunt in pragul saraciei

Cat de saraci suntem se vede cu ochiul liber, singurii cu care ne comparam sunt evident bulgarii care sunt sub noi si ungurii care ne depasesc aproape insesizabil. Indifrent de ce fac guvernantii noi ramanem la saracie in TOP 3 de ani de zile, nu vi se pare ca este ceva „putred” la mijloc? Acum ii avem pe cei de la PSD + ALDE la guvernare, avem conducatori precum Olguta Vasilescu care ne spune ca „dublarea salariilor nu inseamna cresterea lor cu 199% ci chiar scaderea lor”!

Aceiasi Olguta Vasilescu mentiona intr-un interviu televizat ca „matematica este stiinta pura, nu ca la limile straine unde mai apelezi si la gesturi”! Cu astfel de lideri este evident ca nu putem ajunge departe, iar faptul ca aproape 40% din populatie risca sa ajunga la pragul saraciei, ar trebui sa ne puna pe ganduri pe toti. Evident ca unii se ocupa cu alte treburi, de exemplu placute bilingve, etc. Poate pentru unii este inexplicabil cum se face ca PIB-ul Romaniei creste de la an la an, iar noi traim din ce in ce mai rau. Tot ce se discuta la televizor este daca avem sau nu autostrazi, dar la asta se rezuma totul, licitatii trucate, apoi contestate si banii cheltuluiti. Pe ce?

 

Veniturile romanilor