Fostul presedinte Vladimir Voronin a ajuns sa tremure de frica pentru cernoziomul moldovenesc, care in opinia sa este in pericol de a fi furat de romani. Nu pot sa zic ca nu are dreptate, daca le-au luat rusii timp de cateva sute de ani e mult mai bine, nici nu incape vorba. Mai mult, Stefan cel Mare care le-a zis moldovenilor sa nu se vanda rusilor, mai bine turcilor – nu stia ce face, ajunsese deja sub influenta nefasta a viitorilo romani. 🙂

Pe timpurile țariste, aici a fost Imperiul rus, iar pînă la el – dominația turcă. Noi niciodată n-am fost români. Cu atît mai mult că România ca stat are circa 150 de ani.  Lor le plac foarte mult cernoziomurile noastre.

Un singur lucru uita Vladmir Voronin, noi stim ca a fost militian al bolsevicilor rusi, deci oricat ar vrea sa ne convinga ca e cinstit, noi stim ca e de mult cumparat de Moscova. De ce? Pentru ca este exact istopria pe care o povesteste el, nascut sub rusi, militian rus cu baston de cauciuc rusesc, vorbitor de limba rusa nu de cea a lui Stefan cel Mare, nascut pe teritoriul Transnistrean – deci dusman al moldovenilor. Nu poti insela istoria, nu-i asa domnule Voronin? Te-ai nascut pe malul stang al Nistrului, deci teoretic nu esti moldovean! Atunci cu ce drept ne spui parerile unui fost politist rus?

Am eu o idee pentru maria sa, legata de cernoziom: spre deosebire de Aeroprtul din Chisinau dat cadou rusilor si pe care nu reusim sal recuperam, spre deosebire de milardul furat si spalat la Moscova, cernoziomul tot aici ramane, indiferent ce vor romanii sau rusii! Sau indiferent ce vrei dumneata, domnule Voronin – garanteaza Plahotniuc.TV!

Filat-si-Voronin

Vladimir Voronin se teme pentru cernoziomul moldovenesc