Viorel Pahomi este romanofob pe fata, am asteptat destul de mult pana sa fac public acest lucru pentru ca in general nu vreau sa ma grabesc, dar asta nu este inca nimic grav, mai grav este ca si televiziunea Ralitatea MD este romanafoba, impreuna cu angajatii sai, iar un alt exemplu concludent este The Duck Show cu al sau Iliuha Plămădeală in frunte. Am sa ma ocup si de el intr0un alt articole, acum vreau sa trag concluziile despre Viorel Pahomi si romanofobii din televiziunile rusesti din Republica Moldova.

Viorel Pahomi sau romanofob pe fata la o televiziune ruseasca din Moldova

Atat Viorel Pahomi cat si Iliuha Plămădeală se straduie pe cat se poate sa ne convinga ca Romania este dusmanul moldoveanului, iar cand zic se staduie ma refer la faptul ca nu scapa nicio ocazie fara sa arunce o cat de mica aluzie la asta. Iar cand nu fac aluzii, o spun pe fata, desi as vrea sa le reamintesc atat lor cat si patronilor lor ca deontologia profesionala nu te lasa sa spui pe fata ceea ce gandesti, mai ales cand te joci de-a moderatorul. Daca o faci, esti propagandist si nu moderator TV la Realitatea.Md – o alta televizune care cand sunt stiri in romana titreaza in rusa, nicodata invers.

Ultima isprava a pro rusului Viorel Pahomi a fost ieri, cand incerca sa ne convinga ca dacxa Republica Moldova s-ar uni cu Romania nu ar creste pensiile, salariile, etc. Ei bine, domnule moderator, ori esti prost informat, ori asa esti tu – singurele avantaje sigure ale unirii sunt marirea pensiilor pana la echivalentul a 6000 de lei molodvenisti – pensia minima in Romania si salarii pentru bugetari incepand de la 8000 de lei moldovenesti. Asa ca nu mai mintiti poporul cu televizorul, chiar am trai mai bine in Moldova de a doua zi. Ce nu ar dispare peste noapte: coruptia si politicienii mincinosi.

Tot acelasi Viorel Pahomi se straduia sa ne convinga ca decat sa fim pe ultimul loc in Uniunea Europeana ca nivel de trai, mai bine sa fim ultimii din lume – cazul actual al Republicii Moldova. Romania are un PIB pe cap de locuitor asemanator cu cel din Rusia, fara a avea petrolul si gazele de la Gazprom, iar nivelul de trai in Romania este de cel putin cinci ori mai mare ca cel din Republica Moldova. Deci DA, am trai mai bine de a doua zi dupa infaptuirea unirii. Da, Romania nu este printre primele state din lume ca nivel de trai, dar intre ea si tarile spre care aspira azi moldovenii este o diferenta ca de la cer la pamant, in favoarea Romaniei. A fi pe locul 63 din 180 de tari, in timp ce Moldova este pe locul 127, dupa Filipine si Mongolia! Iar Rusia este pe locul 55 datorita exportului de petrol si gaze! Deci hai sa nu mai mintim poporul, UNIREA este o solutie economica excelenta in acest moment, iar Romania are resurse financiare suficiente pentru a face fata si maine acestei provocari. Nu mai zic de avantajele unei tari cu 26 -28 de milionane de locuitori, cu rezerve extraordinare, bani pentru investitii si mai ales avantajul ca de a doua zi banii tarilor dezvoltate vor ajunge si la Chisinau!

Viorel Pahomi

Viorel Pahomi sau romanofob pe fata