Daca Igor Dodon nu se grabea sa-i scrie lui Klaus Iohannis poate ca nici eu nu reveneam la minciunile si prefecatoria sa, legata de moldovenism si neutralitatea Moldovei. M-am uitat la declaratiile liderului PSRM pe toate partile si tot nu reusesc sa-i gasesc o singura latura pozitiva, din perspectiva unui moldovean ce militeaza pentru poporul lui Stefan cel Mare. Concluzia? Ori minte de ingheata Kremlinul, ori se preface ori chiar nu-l duce capul ( asta ar fi singura varianta pozitiva in cazul lui Igor Dodon ).

Igor Dodon ori minte ori este anti-moldovenism si nu-si iubeste Patria si stramosii

Sa luam varianta din scrisoarea sa, in care spune ca este adeptul a doua tari vecine si prietene, dar in teritoriile actuale, speriat fiind de unionism. OK, atunci inseamna ca te doare-n spate de moldovenii din Romaia si Ucraina, care spre ghinionul tau sunt si mai multi si care au la fel de mult dreptul sa se numeasca moldoveni! Deci prima varianta pica, caci ce fel de moldovean esti, daca nu-ti pasa de fratii tai ravasiti prin lume?

Varianta doi, despre care si-a mai dat cu parerea Igor Dodon ar fi o Tara a Moldovei in hotarele de la 1500, doar ca asta ar insemna ca vrei sa devii un stat agresor, care sa rupa teritorii de la vecini, iar tu te declari neutru si fara idei imprialiste! Adica cum visezi tu ca vei rupe teritorii d ela Romaia si Ucraina? Cum a luat Rusia Crimeea? Mai ai nevoie doar de ceva armata si echipament militar, iar asta e de domeniul fantasticului.

Deci ia sa ne zici domnule Dodon, nu era mai simplu sa te unesti cu fratii moldoveni de la dreapta Prutului? Apoi vii matale din casa in casa si le explici ca toti sunt urmasii lui Ivan si al Katiusei, trebuie sa scrie cu chirilite si gata. Nu mai zic ca Romania oricum vrea sa se regionalizeze, deci ai putea fi mata domn a toata Tara Moldovei si a Pocutiei! 🙂

Dodon si Iohannis

Igor Dodon ori minte ori este anti-moldovenism