Deoarece la televiziunile din Republica Moldova se discuta destul de rar despre conexiunile dintre evenimentem, am sa incerc sa fac eu o retrospectiva. Punctul zero ca sa zic asa il constituie in opinia mea falimentarea bancii Investprivatbank, la care din pacate am avut si eu bani. Daca mai tineti minte in 2009 parca sau cel tarziu in 2010 banca a fost distrusa si culmea, datoriile au fost trecute in carca Bancii de economii, fiind prima si singura data in istoria bancara ( din lume ), cand o banca plateste integral deponentii de la alta banca. Teoretic asta ar fi insemnat distrugerea BEM, care a venit cativa ani mai tarziu.

Victor si Viorel Topa si furtul miliardului – conexiuni in lumea bancara

Acum va intrebati care este legatura dintre Victor si Viorel Topa, BEM si in general cu sistemul bancar din Moldova. Ei bine, pentru cine a uitat, cei doi au fost condamnati pentru infractiuni ce au legatura cu bancile. Mai exact, Victor Țopa a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru ca a invercat un atac raider la Victoriabank. Colegul sau de afaceri, Viorel Topa a fost condamnat la opt ani de inchisoare pentru prejudicierea Băncii de Economii cu 11 milioane de lei. DA, nu am gasit inca miliardul, dar nu stiu cum se face ca evadatii Topa, ambii in Germania au legatura cu sistemul bancar. Coincidenta?

Acum sa ne intoarcem putin la finul lui Victor Topa, Andrei Nastase. Aeroportul este si el un mister, iar faptul ca Andrei Nastase a fost vicedirector al Air Moldova, pentru unii poate fi o coincidenta, pentru mine este un fapt concret in stransa legatura cu jafurile din Moldova. Faptul ca este asociat intr-o firma cu nasul sau, iar activitatea firmei este strans legata de aeroportul din Chisinau, iar aceasta firma este inregistrata in Germania, nu va da de gandit? Deci vine cam asa, ai bani, faci o firma care activeaza in Moldova, dar o inregistrezi in Germania. De ce? Ca sa fugi acolo daca cumva esti prins ca furi si esti condamnat? In cazul de fata se pare ca DA!

Intrebari

Intrebari legate de Victor Topa, Viorel Topa si furtul miliardului