Ca politica este o stiti voi ce stiam d emult, dar ca pana si televiziunea este acelasi lucru, cel putin la Jurnal TV nu ma asteptam. Stim cu totii ca Jurnal TV este televizunea de propaganda a Platformei DA, sau mai exact a lui Andrei Nastese, antiunionist convins si antiroman. Vocea partidului lui Nastase este Val Butnaru, iar daca pana acum ne arata care sunt visurile sale si ale patronilor sai din Frankfurt, au decis sa ne aiureasca cu faptul ca sunt si ei unionisti. A, ca nu-i accepta la mitinguri, e o alta problema, care evident pentru ei nu exista. Dar pentrunoi, DA – exista!

Val Butnaru si Unirea, sau cum mintim poporul la jurnal TV despre idealuri

De ce spun ca Val Butnaru minte si ca ne duce cu presul? Pentru ca pot sa fac analiza pe text, la declaratia sa de pe portalul pe care-l conduce, Jurnal TV. Iata mai jos propriile cuvinte, care fie sunt ele insele o minciuna, fie Val Butnaru este un mare prefacut.

În fiecare zi de joi, imediat după Cabinetul din umbră, în cadrul proiectului intitulat „…Şi punctum!”, realizatorul Val Butnaru îşi propune să creeze un spaţiu de dezbateri unioniste, să analizeze cele mai subtile probleme legate de reunificarea celor două state româneşti.

Concret studiind textul observam ca el si acolitii sai recunosc ca avem de fapt doua state romanesti, atunci de ce sa nu sprijini unirea, dec e sa-i persecuti pe unionisti? Nu doar in PMAN, ci si la Jurnal TV – unde nu am vazut pana acum niciun unionist invitat, doar membri ai Platformei DA, iar asta nu de ieri de azi, ci de la infiintarea postului si pana azi.

Spera Val Butnaru, Andrei Nastase si nasul sau ca vor reusi sa pacaleasca poporul? NU, pentru ca in tara asta nu sunt doar inculti si fraieri, mai sunt si oamnei integri, care au idealuri, care nu si-au luat pasaportul romanesc doar ca sa treaca Prutul fara viza, ci sunt sute de mii de romani in cuget si simtiri. Altfel nu s-ar fi nascut Grigore Vieru, Ion si Doina Aldea Teodorovici, Nicolae Botgors si altii! Pe acestia si pe sutele de mii de romani din Basarabia nu i-a parasutat nimeni, iar daca emisiunea se nuemste … si punctum, in amintirea cuvintelor lui Eminescu, poate insemna ceva pentru jurnalistii de la trustul lui Topa? Iar o sa ne ia cu „romanasule”? Mai bine nu!

Val Butnaru si Unirea

Val Butnaru si Unirea, sau cum mintim poporul la jurnal TV despre idealuri