Este evident ca cel putin 50% din argumentele lui Iohannis sunt pertinente in ceea ce priveste numirea Olgutei Vasilescu in guvern, iar incercarea PSD de a o numi la alt minister dupa ce a fost respinsa canditatura ei este o joaca din partea PSD. Asadar PSD prin Viorica Dancila a sesizat CCR-ul cu privire la refuzul – de fapt tergiversarea – de a numi ministrii PSD-ului. Nu o sa analizam noi aici cine are dreptate caci asta va stabili Curtea Constitutionala, iar de data asta speram sa-i dea dreptate lui Iohannis. De ce? Ca sa le mai taie avantul celor de la PSD si sa-i oblige sa devina seriosi.

Lupta dintre PSD si Klaus Iohannis continua la CCR

Am spus de multe ori ca lupta politica de multe ori nu mai tine cont de interesul national, asa se face ca azi PSD-ul se joaca de-a guvernarea si o numeste pe Olguta Vasilescu la mai toate ministerele – incepi sa te intrebi: este un geniu sau este o obligatie a lui Dragnea? Evident ca si Klaus Iohannis vrea sa le dea celor de la PSD peste nas, asa ca nu mai stii cine se mai gandeste si cine nu la tarisoara asta. Teoretic castig de cauza ar avea PSD-istii, caci in lege nu este inca stipulat si faptul ca partidele de la guvernare trebuie sa fac abine tarii, ci doar sa respecte oarecum legislatia. De ce oarecum? Pai in principal guvernele ar trebui sa aduca bunastare poporului, ceea ce la noi nu se prea intampla de multi ani.

Avand in vedere ca de ani de zile ne masuram puterile doar cu Bulgaria si Ungaria, fiind cateodata peste primii si de cele mai multe ori sub cei de la vest, rezulta ca suntem in stare sa fim doar la coada clasamentului european in ceea ce priveste bunastarea. Evident ca mai putem adauga Moldova sau Albania, ca sa ne vedem situati mai sus, dar oricum tot din TOP 3 de la coada suntem. Sa asteptam asadar decizia CCR si analizam pe urma cu ce ne-am ales din aceasta disputa.

Viorica Dancila

Lupta dintre PSD si Klaus Iohannis continua la CCR