De ce traim prost azi in Romania? Unul din sutele de motive este si faptul ca UDMR este mereu de partea hotilor, azi santajeaza iarasi guvernarea cu vesnica lor cerinta: autonomia maghiarilor. Ce inseamna asta? Ca vor sa se separe de romani? La ce ti-ar ajuta o autonomie pe criterii etnice? Mai ales ca si acest criteriu este unul umflat, mincinos: in asa zisul Tinut secuiesc sunt 600 de mii de maghiari si 400 de mii de romani, deci numai secuiesc nu este. Atunci de ce autonomie? De ce sa sustii coruptii intr-o tara in care zici ca vrei sa traiesti?

UDMR santajeaza din nou guvernarea PSD

Nu am nimic cu minoritatile, au dreptul sa se organizeze si sa invete in limba materna, au aceleasi drepturi ca ori care alta minoritate sau cetean al unei tari moderne, doar ca nu poti cere autonomie pe criterii etnice cand ai 40% romani intr-o regiune. A, ca sunt in asa zisul Tinut secuiesc orase, sate sau comune majoritar maghiare, este adevarat. Dar culmea ca sunt si altele majoritar romanesti? Ele nu conteaza? Evident este o manipulare a UDMR-istilor, care nu au cum altfel sa-si explice existenta pe esichierul politic.

UDMR-ul vrea sa se respecte Rezoluţia Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918, dar numai punctul 3 si nici avela in totalitate, ci doar subpunctul 1. Pai daca acceptam rezolutia nu mai zici ca 1 decembrie e zi de doliu, caci ai zis ca recunoasti legitimitatea adunarii din 1 decembrie. O lacuna in argumentatie? NU, atunci de ce ne jucam ca niste copii in tarana? Evident pentru a mai destabiliza putin situatia, desi la o adica vor pierde cu totii, maghiarii, romanii si restul populatiei din Ardeal – Romania. Asta urmarim? Ok, macar sa stim si noi, vorba lui Caragiale!

revizionism-maghiar-autonomie

UDMR șantajează din nou guvernarea PSD