As vrea sa aflu si eu macar 10 motive pentru care moldovenii nu voteaza UNIREA, in cazul in care ar avea loc un referendum. Ma uitam si pe site-ul pe care Ana Gutu strange semnaturi in vederea acestui referendum, a reusit sa depaseasca cu greu cifra de 700 de persoane, adica daca ma intrebi pe mine, o nimica toata! Sicer sa zic, cand ma gandesc ca in urma cu peste 160 de ani, domnitori precum Grigore Alexandru Ghica si Barbu Dimitrie Știrbei au gasit o cale mult mai rezonabila de a trai bine, prin desfiintarea granitelor dintre Tara Romaneasca si Moldova, cometul liber si multe altele, pe care acum le respingem preferand un trai asa cul il stim azi in Moldova!

10 motive pentru care moldovenii nu voteaza UNIREA cu Romania si prefera Rusia

O parte din folclorul contemporan subliniaza lipsa de gandire a moldovenilor: ma refer la acea anecdota cand intrebat de ce0i uraste pe romani si unde este bunelul sau, moldoveanul raspunde ca bunicul sau zace in Siberia, omorat de rusi, dar stie el cum ii bateau invataorii pe stramosii sai sa invete limba romana. Poate i-au batut prea putin, de azi o stiu atat de rau a vorbim nu?

Cum ziceam, am incercat sa aflu 10 motive pentru care moldovenii refuza UNIREA, nu le-am aflat. Am primit raspunsuri care mai de care mai ciudate, 99% bazate pe informatii false ( toate din lipsa culturii universale, necunoastrea evenimentelor istorice – inclusiv a ceea ce s-a intamplat in 1812, multi crezand ca bunicii lor au plecat de buna voie in Rusia! ).

Nu mai zic ca peste 80% dintre moldoveni nu stiu ca de fapt unirea din 1859 si cea din 1918 s-a facut cu aportul preponderent al moldovenilor, dar mai are rost sa explic asta cuiva? Daca asa ne place, sa traim rau si ocupati de rusi, ma pot opune eu? NU, dar macar pot sa ma intreb!

Unirea

10 motive pentru care moldovenii nu voteaza UNIREA cu Romania si prefera Rusia