Sper sa va placa melodiile cantate de indragitul Tudor Gheorghe, intr-o melodie in care spune atat de frumos: Nu dau un Ceahlau pe toti Uralii si urasc hotarul de la Prut. Multe putem invata din muzica speciala pe care o canta acest bard nascut in anul 1945 pe data de 1 august in judetul Dolj. Eu l-am cunoscut prin anii 80, cand eram indragostit de muzica folk, iar el era prezent in spectacolele Cenaclului Flacara.

Tudor Gheorghe: Nu dau un Ceahlau pe toti Uralii si urasc hotarul de la Prut

Multi nu stiu ca lui Tudor Gheorghe i s-a interzzis sa cante incepand cu anul 1987, doar Revolutia din ’89 a facut ca el sa fie iar chemat la spectacole, iar salile au fost si vor fi mereu pline la concertele sale. Melodia depsre care amintesc in titlu o puteti asculta aici, sper sa va placa versurile mai ales, evident si melodia. Sa ne bucuram de trubadurul Tudor Gheorghe atata timp cat este printre noi si ne invata ce este dragostea de tara, asa cum este ea azi, caci este a noastra si este datoria noastra sa o facem asa cum vrem noi sa fie.

Poza am luat-o de pe site-ul moldova.md, evident ca nu are legatura cu vizita patriarhului Chiril la Bucuresti, desi ar fi fost bine sa i se puna putina muzica romaneasca, iar el sa nu-si mai doreasca o vizita pe la noi, mai ales ca sincer vorbind, nu prea ne are la inima, ca si seful sau Putin.

Tudor Gheorghe

Tudor Gheorghe: Nu dau un Ceahlău pe toți Uralii si urăsc hotarul de la Prut