Desi cladiri vechi si de patrimoniu sunt inca lasate in paragina, statiunea Baile Herculane incepe sa renasca din propria-i cenusa. Hoteluri moderne de patru stele apar in zona, investitiri romani incercand sa aduca iarasi locurile acestea la nivelul de alta data. Nu stiu ce a facut SC Hercules SA cu patrimoniul aflat in gestiune, dar pe masura ce se vand hoteluri, ele redevin atractive si iata ca si anul acesta inca unul a fost redat coircuitului turistic. Hotelul Minerva  este gata sa primeasca oaspeti in cele peste 200 de camere, sositi aici la tratament sau la odihna si relaxare.

Baile Herculane, o statiune care incepe sa renasca din propria-i cenusa

Asa cum poate stiti, exista un dosar legat de modul in care a gestionat SC Hercules SA patrimoniul, statul s-a spalat pe maini, insa oameni cu initiativa – si bani, evident – vor sa readuca statiunea Herculane in circuitul international. Ce se poate spune azi despre investitiile de aici? Avem hoteluri precum Diana, Afrodita si Minerva unde ne bucuram de lux, de tratament si relaxare, insa cu trei flori nu se face primavara, nu-i asa?

Recent au inceput sa apara si oferte de cazare in Baile Herculane de la proprietari de pensiuni, ceea ce este un semn ca deja lucrurile merg in directia buna, doar ca prea incet am spune noi. Vreau sa cred ca nu va mai dura mult si europenii vor veni iar la Baile Herculane ca odinioara, mai ales ca in opinia mea turismul este singura ramura a economiei care poate salva Romania. Evident daca va merge si agricultura, nu mai avem de ce sa ne facem griji. Momentan asteptam sa vedem ce se va alege de legea care stopeaza vanzarile de teren catre cetatenii straini.

Herculane 2017

Băile Herculane, o stațiune care începe sa renască din propria-i cenușă