Am incercat sa ma uit azi la televizor impreuna cu nepoata mea din Italia venita acasa pentru cateva zile, impreuna cu parintii. Stupoare, desi vorbeste la perfectoe limba romana, fiind plecata la varsta de doar 8 ani in Italia, nu a invatat limba rusa, nici engleza, deci pentru ea televiziunea din Moldova nu-i este de inteles, 70% din canale si emisiuni sunt in limba rusa, ne obliga pur si simplu sa platim degeaba sau sa invatam limba ocupantului rus. De ce? I-ati auzit macar odata pe cei de la Platforma DA revoltati de asa ceva? NU!

Televiziunile din Moldova doar limba rusa – 70% din programe platite degeaba

Pe cine sa dam in judecata si cine ne aude? Nimeni, toti sunt niste mincinosi in frunte cu Publika si Jurnal TV, doua televiziuini care au mai mult de 50% din emisiuni in limba rusa ( cu filme cu tot ) – emisiuni netitrate in limba de stat ( ca sa nu-i mai zic romana si sa-i enervez)! Ma poate convinge Andrei Nastase ca nu e dusmanul meu, al poporului, cand nu l-am auzit odata revoltat ca armata rusa e in tara si ca ne vorbesc numai in rusa la toate televiziunile, inclusiv la cea la care se promoveaza el si partidul sau?

Andrei Nastase se lauda ca-i jurist ( desi la cum a pledat in procesul nasului, e clar cat de bun avocat si jurist este! ), imi poate explica de ce sunt obligat sa platesc canale tv doar in limba rusa  ( sau engleza ) fara nici-o subtitrare in limba de stat? Evident ca ar putea, dar pe el il doare doar locul din parlament! La fel si Publika TV, alta inventie, de data asta nu a lui Topa ci a lui Plahotniuc – partid pro – european, pe bune? Tot fara subtitrare in romana, ca doar noi trebuie sa stim rusa, altfel nu avem ce cauta in tara hotilor si banditilor, nu-i asa? A, si Ghimpu a uitat si el ca se lauda ca-i mare roman, doar nu e inca in campanie electorala! Manca-var sa va manance pe toti! 🙂  ( Gheonoaia, evident! ).

Televiziune prin cablu Moldova