Vlad Filat este tinut ascuns, motivatia procurorului Adriana Betisor fiind ca lumea ar citi cartea pe care ea tocmai o scrie, desi conform legislatiei, ca sa-l tii in arest pe un cetatean ar trebui sa ai cartea deja scrisa. Nu mai zic ca toate informatiile pot ajunge la Vlad Filat prin intermediul avocatului, iar el poate transmite „ordine” daca ar avea cui, tot prin avocat. Nici nu am de gand sa comentez aberatiile spuse de procurori, e prea de tot, oricum nu se schimba nimic.

Adriana Betisor si presa – sau cum nu spunem nimic

Procuroarea ne explica ca mai au să docu­men­teze ceea ce mai au în pro­ce­dură, doar ca nu ne explica pe ce baza l-au mai arestat, daca inca nu au documentat nimic pana la capat, de ce-l mai tin in arest, etc. Mi se pare evident ca Vlad Filat va castiga la CEDO, indifrent daca este sau nu vinovat. Mai mult, am din ce in ce mai mult convingerea ca legatura dintre Filat si Banca de Economii este zero, zero pe doi sau „nada” cum spun spaniolii.

Ca Vlad Filat este „manjit” este 99% posibil, altfel denuntul lui Shor s-ar putea intoarce ca bumerangul impotriva Moldovei, a lui Ilan Shor si chiar a noastra, a cetatenilor – pacaliti cu ursul din padure. Parca ma uit la filmul „In spatele usilor inchise”, pentru ca eu unul nu am uitat ca Vlad Filat a fost incarcerat in octombrie 2015, adica acum cinci luni. Nu poti tine pe cineva inchis luni de zile ca tu sa-ti „documentezi” cazul! Asta e 100% clar! 😉

Adriana Betisor

Adriana Betisor si presa – sau cum nu spunem nimic