Cred ca in sfarsit am asistat la cea mai inteligenta miscare politica din Republica Moldova din ultimii 100 de ani, partidele aflate la guvernare au scos asul din maneca si iata ca in 2016 poporul va alege iarasi presedintele, exact cum voiau cei de la Platforma DA, Dodon si Usatii. Curtea constitutionala si-a dat seama abia azi ca presedintii alesi in Parlament pana acum au fost alesi neconstitutional! Super tare, ce sa zic – nu ma assteptam, chiar si eu am fost luat prin surprindere.

Alegerea presedintelui in Republica Moldova de catre popor in 2016

Va zic sincer ca am mai vazut tari aflate in situatia Moldovei, ba chiar pe parcursul istoriei aceste perioade tragice s-au mai repetat, dar niciodata nu am vazut atata nepasare fata de popor. I-au inchis guram, vor vota presedintele prin vot direct, hodoronc – tonc! Asa si mai departe? Tot pe vechie, este o vorba la moldoveni! Sa mai zici ca nu e corecta alta vorba romaneasca: lemn tanase! Asa ca cine vrea sa citeasca pe site-ul Curtii Constitutionale decizia luata azi, nu are decat.

Va rezolva alegerea presedintelui ( NU Alexandru Tanase ) Republicii Moldova prin vot direct problemele moldovenilor? NU – iar ideea a venit celor de la PLDM, o lovitura data sub centura pentru protestatari. Parca vad ca alianta AIE 101 va fi la putere si peste trei ani – cu mici modificari, cativa deputati PSRM, poate si cu Leanca sau mai stiu eu cine, doar sa nu plece din scaunele alea caldute!

O singura mirare am, ce fel de juristi avem in Moldova, daca isi dau seama dupa ani de zile ca au dat o lege anticonstitutionala, cand modificarea facuta in Constitutie era facuta tot de ei! Pe scurt, azi zici ca e alba, maine ca e neagra! La mai mare! ” Președintele este ales prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. ” Atat de secret incat eu stiu ca viitorul presedinte va fi Igor Dodon!

Alegerea presedintelui in Moldova

Alegerea presedintelui in Republica Moldova de catre popor in 2016