Nu am cum sa trec peste evenimentul vinicol al celei mai mari firme de profil din Republica Moldova – Purcari, care cu ocazia implinirii a 98 de ani de la UNIREA BASARABIEI cu tara a scos o editie limitata intitulata Maluri de Prut. Videoclipul spune tot, iar deviza lor: Prietenul la embargou se cunoaste, m-a uns pe sufelt. afisul poate fi vazut apasand aici. Mai poti zice ceva cand asculti poate una dintre cele mai frumoase melodii romanesti? Canta cucu-n Bucovina!

Purcari – Feteasca si Babeasca neagra – Maluri de Prut, Canta cucu-n Bucovina!

Asa se face ca firma Purcari, cea care trimite an de an vinul familiei regale din Marea Britanie, a facut poate cel mai frumos gest pe care putea sa-l faca o firma din Republica Moldova, a scos o editie limitata de vinuri intitulata „Maluri de Prut”. Se pare ca prorusii din Moldova dupa ce au rupt harta Romaniei Mari au reusit sa se supere si pe vin. Nu stiu daca azi o sa reusesc sa gasesc cate o sticla din fiecare, dar cu siguranta in cateva momente voi pleca la Metro sa caut. Nici macar nu stiu cat costa, dar vorba prietenei nostre din Ungaria, lasa ca platesc cu cardul!

Ca raspuns celor ce nu vor sa guste vinul romanesc – caci feteasca si babeasca sunt soiuri autohtone, sper ca cei de la Purcari sa mai scoata o alta editie, nelimitata! Sa o bem cu mic cu mare, nu doar pe 27 martie, ci in tot anul – impreuna cu fratii si prietenii nostri!