Ungaria ar vrea sa se retraga din discutiile ONU cu privire la migratie, pe motiv ca nu se mai regaseste in documentele semnate de organizatia mondiala. Pe 5 februarie ar trebui facuti primii pasi pentru a parasi si publica oficial documentul care sa anunte aceasta iesire. Mai pe scurt, daca nu este pe placul nostru nu mai vrem sa fim in ONU, sau sa fim dar numai unde ne convine.  Inainte de aceste miscari, Antonio Guterres anuntase ca trebuie luate masuri serioase care sa fie aplicate de tarile ce se confrunta cu migratia.

Ungaria cu jumatate de picior in afara ONU sau doar cu numele si cand le convine

Ungaria a uitat ca ADN-ul locuitorilor sai este getic, iar pentru a preveni o eventualal tranzitare, nu stationare pe teritoriul sau a migrantilor arabi – sau de orice nationalitate, etnie, etc. au decis sa iasa din discutiile ONU cu privire la aceasta tema, in cazul in acre rezolutia nu este pe placul lor.  Guvernul Orban joaca tare si evident ca nu are mare lucru de pierdut, au de partea lor Rusia. Nu stiu cat le va admite SUA maghiarilor, dar sub administratia Trump nu cred ca vor avea probleme, avand evident aici pareri similare.

Peter Szijjarto a decis sa le dea peste nas celor de la ONU, pentru ca pana la urma nimanui nu-i convine sa incurajeze imigratia, dar de aici si pana la a alege sa faci parte din tr-o organizatie doar cand iti convine e cale lunga. Evident ca valurile de imigarnti arabi – de care nu se mai aude nimic in ultima vreme – pare ceva ciudat, toti vor in Germania si in tarile nordice, nu vor in Romania sau Bulgaria, nici macar in Ungaria nu vor, dar asta este deja o alta discutie!

Imigranți în Ungaria

Ungaria cu jumatate de picior in afara ONU sau doar cu numele si cand le convine