Nu inteleg de ce nimeni nu observa ce este evident, de ceva vreme Ungaria face jocul Rusiei pe toate fronturile. Mai nou jucand cartea minoritatilor, a gasit prilejul de a „ameninta” Ucraina cu privarea posibilitatii de a veni la summitul NATO. Asa si?  Cati maghiari traiesc de fapt in Ucraina? Conform datelor dat e de maghiari, maxim 156.000 intr-o tara ce are o populatie de 48 de milioane. Cam ce procent ar insemna asta? Ati ghicit, este vorba de sub 1% sau mai exact 0,3%! Credeti ca de asta nu mai dorm guvernantii maghiari, de grija ca nu mai invata sub 1% in limba maghiara in Ucraina?

Péter Szijjártó, Petro Poroşenko si summitul NATO

Cam ce drepturi au minoritatile de sub 1% in Ungaria? Sa nu zici ca ai auzit de facultati in limba rromani, ca nu te cred! ma refer nu sectii sau cursuri, nu – o facultate 100% pentru cei de etnie rroma! Nu-s si nu vor fi, iar asta ne arata ca de fapt scopul demersurilor unguresti sunt de fapt indepartarea Ucrainei de NATO, singura garantie ca nu va fi facuta bucati de rusi. Dar culmea ca si ungurilor si romanilor le-ar prinde bine o destramare a Ucrainei, caci ne-am recapata si noi si ei niste teritorii.

Este miscarea liderilor maghiari ok? NU, pentru ca defapt destabilizeaza zona si cu siguranta in anii acestia nu vor lasa ucrainienii limba rusa sa fie la ea acasa, asa ca vor suferi si restul miniritatilor! Cati romani avem in Ucraina? Oficial peste 400 de mii, deci de aproape patru ori mai multi decat maghiari! De ce nu fac galagie romanii? Pentru ca stiu ca nu obtin nimic, dar mai ales ca nu vor sa destabilizeze si mai mult regiunea! Daca e groasa la ucrainieni au ceva de suferit ungurii? Mai nimic, problemele sunt la granita Romaniei si Moldovei! Asa ca desi suntem ferm convinsi ca pot fi ucrainienii stransi cu usa, trebuie facut asta in mod inteligent nu propagandistic!

Ucraina si Ungaria