Romania este ocolita din nou de marile concerne, acum este vorba de BMW care va deschide o noua fabrica la Debretin, la vecinii nostri unguri. Evident ca alegerea a fost facuta in primul rand datorita pretului mai mic al fortei de munca dar si pentru ca la noi infrastructura este egala cu zero, pe cand la maghiari ai autostrazi, iar la noi abia de am facut inca 26 de km. Mai mult decat atat, chiar daca guvernele din cele doua state sunt cam la fel de corupte, al vecinilor face tot ce poate pentru a ridica tara, sa fie de unde lua. La noi e pauza totala, iar PSD numai la investitori strategici nu se gandeste,

BMW deschide o noua fabrica la Debrecen – Ungaria

Da, ne putem bucura ca fabrica de la Debretin este aproape de Romania, ca acolo traiesc multi romani – conform datelor statistice in jur de 800, desi lumea pe strada zice ca-s mai multi. In schimb nu ne prea putem bucura ca iarasi am fost ocoliti. La noua fabrica se vor construi masini electrice si poate hibride. Capacitatea nu va fi una extraordinara, 150.000 de masini anual. Numarul locurilor noi de munca va fi in jur de 1000 – multi romani care stiu maghiara vor da fuga la vecini – avand in vedere ca se cauta si specialisti – daca nu sunt, nemtii ii vor califica.

BMW nu muta productia din alta parte in noua locatie, ci isi mareste capacitatea. Avand in vedere ca noi romanii am mai pierdut o investitie de la Daimler, se pare ca nu invatam nimic din trecut, mergem inainte in aceiasi directie gresita!

BMW Ungaria

BMW deschide o noua fabrica la Debrecen – Ungaria