Cateva zeci de mii de maghiari au iesit ieri pe strazile din Budapesta pentru a protesta impotriva reinstalarii lui Victor Orban in fotoliul de sef al guvernului maghiar. Asadar nu este vorba de o mica parte a locuitorilor din capitala Ungariei, ci de un mare numar de protestatatri, atunci te intrebi cine l-a mai votat pe Orban? Am vazut filmarile si chiar m-am intrebat serios cum este posibil sa fie 2/3 din Parlamentul maghiar ocupat de Fidesz, daca atat de multa lume este in strada?

Budapesta – Proteste de amploare impotriva premierului Victor Orban

Practic am avut la Budapesta cea mai mare demonstratie antiguvernare din 2010 si pana astazi, nu cred ca este ceva de neglijat, dar cum Orban copiaza cam tot ce vede la Moscova, ma indoiesc ca se va intampla ceva bun cu democratia in tara vecina. Daca nu ar fi castigat alegerile pe baza declaratiilor xenofobe, as fi zis ca e ok. Acum ramen sa vedem ce joc va face in continuare Budapesta, avand in vedere ca ba este langa Putin, ba aproba actiunile NATO in Siria – adica impotriva lui Putin. Ce-i drept nici Rusia nu mai face asa de mare galagie dupa ce a vazut precizia loviturilor americane!

Aflat la al treilea madat de premier, Victor Orban va trebui sa faca ceva si cu nivelul de trai al maghiarilor, altfel risca sa paraseasca fotoliul inainte de termen. Astazi in Uniunea Europeana doar Bulgaria si Romaniai au indici mai slabi ca Ungaria, care ocupa un glorios loc trei la coada clasamentului! Locul se datoreaza si imprumuturilor pe baza carora traieste azi tara vecina, fara ele cu siguranta ar urca catre primul loc ( de la coada ).

Budapesta - Proteste

Budapesta – Proteste de amploare impotriva lui Victor Orban