Multa lume uita istoria, asa se face ca de peste 300 de ani desi Franta si Germania se chinuie sa ocupe militar Europa, azi au resit sa o faca prin crearea Uniunii Europene. Dar planul este mult mai vechi, in anii 1930, iar faptul ca  Walter Hallstein avea deja planul facut in 1940, iar apoi el a devenit parintele CEE – precursoarea Uniunii Europene de azi spune totul. Este evident ca marii magnati germani nu au patit nimic dupa WW2, azi Hugo Boss cel ce facea uniformele naziste stiti cine este, iar Volkswagen nu a pierdut rolul sau in constructia de masini nici dupa 1945.

Este Uniunea Europeana un plan „ascuns” al Germaniei si Frantei din anii ’30?

Multi se intreaba de ce Rusia se lupta cu Europa, sau de ce Marea Britanie nu prea are la inima Uniunea Europeana. Pentru ca ei stiu adevarul, deci nu prea le convine ca urmasii lui napoleon uniti cu cei ai lui Wilhem sa comande in Europa. Dar din pacate asa este si nu prea avem ce face, decat sa-i fortam sa ne lase si pe noi sa ne dezvoltam pe langa ei sau impreuna cu ei. Avem de ales pozitia lui Ceausescu, un conducator care sa-si iubeasca tara si sa faca din ea o tara „independenta”, cu inconvenientele de rigoare. Mai trebuie si un garant – care sa ia locul Rusiei din perioada aia.

Avand in vedere ca deja este demonstrat ca Walter Hallstein este parintele Uniunii Europene, ca planurile sale au stat la baza creerii CEE si a Spatiului Schengen, ce concluzie mai ramen sa tragem? Va mai intrebati de ce se opune Olanda intrarii Romaniei in spatiul comunitar? Mai cititi, va mai documentati si daca vi se pare sufuicent de locgic ce se spune, inseamna ca in proportie de 99,99% asa trebuei sa fie.

Formarea CEE

Este Uniunea Europeana un plan „ascuns” al Germaniei si Frantei din anii ’30?