De multe ori romanii plecati in strainatate doresc sa-si angajeze o bona din tara, in ideea ca va vorbi limba romana si evident va fi mai ieftin – desi aici ar trebui sa purtam o alta discutie, legata de salariile echivalente. O problema in aceste cazuri este plata drumului, fiecare parinte alegand diverse variante, de la plata valorica a biletului prin Western Union, si pana la cumpararea biletului pe numele viitoarei bone.

Ce facem daca ne-a inselat bona si am platit degeaba biletul de drum?

Sunt destul de putine cazurile in care bonele „fenteaza” angajatorii de buna credinta, dar sunt si din acestea. Ce facem daca am fost pacaliti? Cel mai buine este sa faceti o plangere penala si/sau sa postati pe site-urile de socializare ce ati patit, fara a folosi cuvinte mai putin placute, pentru a nu fi acuzati la randul dumneavoastra de ceva. Cereti public sa vi se restituie suma platita, indifrent ca omul are o scuza pentru faptul ca nu a mai venit la munca.

Am sa va dau un exemplu de probleme similare – desi evident nu este vorba de bona. Am achizitionat de pe FaceBook un costum popular de la un „profesor”, care s-a dovedit a fi neconforma cu pozele, am discutat si am trimis marfa inapoi, insa banii nu mai veneau. Am sunat la scoala, am discutat cu politia si culmea – omul suparat a trimis banii – 300 RON – si m-a blocat. Am ramas cu nervi si cu un gust amar, m-au ajutat cunostinte din tara, dar am rezolvat. Nu va faceti probleme, la cateva plangeri penale este posibil ca omul sa renunte la astfel de practici. De multe ori ne putem face dreptate intr-un mod simplu!

Bona in UE

Ce facem daca ne-a inselat bona si am platit degeaba biletul de drum?