Am vazut ca deja multi simpatizanti UDMR se plang ca PSD-ul va duce iarasi tara de rapa, dar uite ca de fapt chiar ei au dus aici tara, pentru ca votand UDMR-ul in defavoarea altor partide au dus la rezultatul pe care-l stim azi. Iar alianta facuta azi cu PSD este evidenta, caci deja avem doi secretari de stat maghiari inaintati la guvern. Mai pe scurt, se pare ca dezastrul in care se afla tara se datoreaza in mare masura UDMR-ului, care a sustinut practic toate guvernarile. Deci? Cine-i de vina ca azi avem iar comunistii la putere in Romania?

UDMR a facut iarasi jocul PSD – a cata oara si pana cand?

udmr-la-guvernareDaca romanii ar fi iesit la vot probabil ca azi aveam o alta structura in Parlament, iar PSD-ul nu ar mai fi fost la guvernare, nici UDMR-ul nu ar mai fi avut parlamentari. Dar degeaba mai discutam acum dupa razboi, vor urma patru ani de guvernare comunista – sa ma ierte cei ce nu sunt de acord cu termenul, dar cum inca mai este Ion Iliescu sef la PSD ( chiar si onorific ) tot PCR se numeste ca avem, dar cu alta palarie.
Chiar daca multi ar fi vrut sa avem cresteri de venituri macar ca cele din Germania – de 5 euro/luna si tot ar fi fost ceva, nu-i asa? Dar la noi merge totul din rau in mai rau.
Ardelaul a fost rosu in 2016 la vot, oare de ce? Pentru ca multi nu au iesit la vot, acum insa se plang, UDMR castigand inca un judet, Satu Mare.
Cat timp vom avea partide gen UDMR – noroc ca PP-DD si Romania Mare au disparut, nu ne va fi bine, nu pentru ca maghiarii nu ar trebui sa aiba drepturi, ci pentru ca nu istoria altor tari ne arata ca partidele etnice nu aduc nimic bun, doar tensiuni interetnice gratuite.

Ce a dat UDMR-ul ca structura acestei tari sau comunitatii maghiare? Nimic, caci legea le dadea suficiente drepturi maghiarilor din Romania, mult mai multe chiar  decat au minoritatile in tari asa zise mai democratice. Deci? Am adus iar la guvernare un penal – nu am nimic cu Dragnea ca om, dar ca politician este jalnic, sa te agati de scaun mai ceva ca Adrian Severin, un plagiator si un fustangiu. Halal tara, halal electorat!

Petre Tutea

UDMR a facut iarasi jocul PSD – a cata oara si pana cand?