Se pare ca sansele ca monarhia sa dispara in Marea Britanie si sa ne vedem cu o tara cu o alta orientare, republica parlamentara de exemplu, sperie deja pe multi dintre britanici. Odata cu Brexitul s-a deschos cutia Pandorei, se pare ca tot mai multi nemultumti vor sa rupa UK in bucati, Scotia ar vrea sa devina independenta si sa ramana in Uniunea Europeana, Irlanda de Nord s-ar uni curand cu partia, iar asta a inceput deja sa-i sperie pe politicieni.

Monarhia ar putea fi abolita in Marea Britanie in curand

Ideea britanicilor de a se opune Frantei si Germaniei se pare ca nu a dus la rezultatele scontate, asa se face ca regina Elisabeta a II-a ar putea fi ultima de pe tronul regatului unit. Cateva partide pregatesc un referendum prin care britanicii sa decida dupa ce regina Elisabeta nu va mai fi, daca vor avea sa nu in continuare monarhie. Cheltuielile mari cu casa regala face ca tot mai multi englezi sa se opuna ideii de regalitate.

Daca referendumul va avea loc curand sansele ca Marea Britanie sa nu mai fie o monarhie sunt mari, cel putin asa arata sondajele recente. Odata cu printesa Diana ceva s-a rupt intre popor si monarhie, iar ruptura pare sa fie din ce in ce mai mare, odata cu trecerea timpului. Printul mostenitor nu pare a recupera din deficitul de imagine creat la moartea printesei, asa ca este posibil sa asistam la destramarea unui imperiu curand. Caci fie ca recunoastem fie ca nu, azi Marea Britanie este inca un imperiu legat de Monarhie!

Monarhie in UK

Monarhia ar putea fi abolita in Marea Britanie in curand