Ce este turismul dentar? Atunci cand vii dintr-o alta tara sa-ti faci un tratament dentar in Romania se spune ca faci turism dentar, el poate fi asigurat de o clinica sau poti veni singur, te cazezi la prieteni sau la hotel si mergi la clinica sa-ti faci o operatie sau o lucrare. In cazul interventiilor de gen Fast & Fixed doar prima vizita este de o zi sau maxim doua, la lucrarea finala poti sta si trei saptamani in tara, pentru probe sau alte lucrari dentare auxiliare. Asa ca ar fi bine sa vezi ce faci si unde in tot acest timp.

Turismul dentar – pareri si sfaturi utile pentru diaspora

Turismul dentar se prectica in orase cu traditie stomatologica precum Clujul, Bucrestiul sau Iasiul, dar am vazut destul de putine oferte care ca fie sa zicem asa „all inclusive”. Recent unul dintre membri familiei mele a suferit o interventie de genul Fast & Fixed la Bucuresti. Sincer sa fiu nu am fost prea incantat de modul in care s-au purtat cu noi. In primul rand nu ne-au zis chiar totul de la bun inceput, cum se va desfasura interventia de la A la Z, ci pe bucati. Da, prima zi a fost ok – adica au anesteziat total pacientul, doar ca pretul nu era pe sedinta ci pe arcada, adica in loc de cum estimasem noi – 1.000 de RON, a fost 2.000!

La o lucrare cu sistemul din Israel Dentin – nu stiu ce sa zic de el, nu prea ai apoi sanse sa iti mai faci ceva la lucrare decat la clinica la care ai fost de prima data, instrumentarul nu se gaseste – costul primei etape este de 31.000 de lei, deci varianta cea mai ieftina! Daca ai doar o arcada, evident ca este in jumatate. Ce nu mi-a palcut? Ca nu se asigura cazare si in prima zi, cand vii la operatie. Nu poti conduce dupa interventie, deci va trebui sa stai la pat o perioada, exista o perioada de voma, mai pe scurt nu prea te simti bine, dar  ai dinti in gura.

Stii o o clinica dentara care practica turismul dentar? Abia asteptam sa ne spui care este si sa intram in contact cu ea!

Turism dentar

Turismul dentar – pareri si sfaturi utile pentru diaspora