Am tot auzit ca sunt preturi mici la prodcator,la achizitii si preturi mari in supermarket, dar nu am vazut pe nimeni sa se apuce de treaba si sa se uneasca sa-si faca retea de distributie, sa vanda in magazine de genul ala de pe vremea lui „Nea Ceasca”, aprozar! Mai mult, am vazut ca in Galati producatorii arunca tone de marfa in loc sa o dea gratis la crese sau la batrani, etc. Sau de ce nu, pe bani – dar sa le faca ceva concurenta la supermarketuri, caci daca se aduna toti, se poate.

Preturi mici la producatori si mari in supermarketuri

Stiti ce am vazut ca fac taranii? Vand la piata la pretul de la supermarket, evident ca vand putin si cei grabiti se duc sa faca „plinul” la Mall, la market ca e mai lejer, dar daca ar fi ceva diferenta de pret, ar merge la piata de zarzavaturi, etc. Nimeni nu misca in front si lasam marile lanturi de magazine, evident gestionate de afara, sa ne faca viata mai scumpa si producatorii mai saraci. E un bai? NU, caci pana la urma tot trebuie sa vinzi ceva sa faci bani, fie ca vinzi munca ta in fabrica, la camp sau mai stiu eu unde, dar nu poti a importi daca nu ai bani!

Este o aiureala sa crezi ca daca noi nu mai producem nimic o sa mancam de la altii, ceva trebuie sa producem doar ca nu legume si fructe – ceea ce evident iarasi ne pune in partea de jos a clasamentului. De ce nu ne dezvoltam noi agricultura si turismul nu stiu, probabil ca mai e loc de mai rau, cand om da de fundul sacului, fie devenim toti IT-isti si bugertari, fie ne punem pe treaba si ne hranim din intern. Va ganditi cum ar fi sa vina la usa sa-ti aduca legume si fructe taranul? Nu toti, unul mai cu carnet de sofer ia de la toti marfa de dimineata, o duce la oraseni la „nas” si vine cu banii seara! Mama ce bine ar fi!

producători vs supermarketuri

Preturi mici la producători si mari in supermarketuri