Fara sa fiu dintre cei ce se bucura cand vine cate un investotor ca sa profite de lefurile mici din Romania, n ici cand pleaca cate unul suparat ca nu mai are inlesniri fiscale, plecarea Nestle din Romaina – se zvoneste ca se muta in Ungaria si imediat apar criticii, pai de ce nu au facut-o mai nene acolo de prima data? – pe mine ma lasa rece. Inseamna ca nu i-a convins Alianta Vestului ca e mai bine la noi, si se muta la Unguri, sau aiurea. Nu mi se pare ca am castigat ceva cand au venit si nici cand au sa plece u e sfarsitul lumii.

Nestle inchide fabrica de la Timisoara

Nu stiu ce se va intampla cu brandul romanesc JOE, fabricat de Nestle la Timisoara si exportat mai ales in Ungaria, dar nu cred ca locul ramas liber pe piata nu va fi ocupat de produse autohtone. DA, inchiderea fabricii va lasa fara loc de munca pe multi timisoreni, asa e cand te bucuri ca vin strainii, in loc sa-ti faci propria afacere. Am zis sa profit de stirea asta si sa le mai zic romanilor ca asta este capitalismul, sa ai TU capital, nu sa stai in capitala pe banii strainilor!

Am facut si eu o gluma mai sus, dar ideea este ca nu trebuie sa fim asa de speriati ca pleca Nestle din Romania, nu e un capat de tara si sunt sigur ca nu pleaca din cauza PSD-ului sau mai stiu eu cui, ci pur si simplu i s-a oferit mai mult de la altii. Explicatiile sefilor de la Timisoara nu stau in picioare nicio secunda, caci daca ar fi inchis fabrica din Romania si nu deschideau alata in alta parte, erau credibili, asa au ajuns la concluzia ca e mai rentabil sa plece de aici – sa lase investita de izbeliste si sa se mute la ala’n praznic [ unii zic deja Ungaria! ]. Mai rau este de cei 400 de angajati la fabrica Nestle din Timisoara si de restul pana la 900 din Roamnia!

Nestle

Nestle inchide fabrica de la Timisoara