Am obosit sa explic ca salariul minim este doar ca sa se stie ca mai jos nu se poate, nu se da obligatoriu la 90% din angajati! DA, salariile au crescut, puterea de cumparare oare ce a facut in acesti 10 -11 ani? Va reamintersc ca in Elvetia populatia nu a fost de acord cu existenta unui salariu minim, indiferent cat de mare ar fi el. Asta daca nu cumva vezi ca sunt si “nemernici” care incearca sa dea salarii imposibil de mici. Asta nu inseamna ca majoritatea salariilor trebuie sa fie la acest nicel si de cate ori se mareste sa dai faliment!

Salariul minim – de bine sau de rau?

In ianuarie 2019 salariul minim va trece de 2000 de lei, singura problema este ca netul va fi sub 1300 de lei, adica extraordinar de mic! Nu stiu de cate ori trebuie sa scriem ca sa convingem lumea ca acest salariu minim se refera la necalificati, fara experienta, etc. Adica in mod normal nu ar trebui sa avem mai mult de 1 sau 2% dintre angajati cui ceste venituri. Daca ma uit cate cred ei ca merita cineva cu 15 ani vechime si/sau studii superioare, mi se face rau. O invitatie pentru toti sa plece din tara sa-si faca o viata mai buna – daca este posibil si cu o cetatenie a altui stat civilizat din lume.

Alo, guvernarea? Nu vreti sa veniti in secolul XXI si sa intelegeti ca nu se poate trai decent cu venituri sub 600 de euro lunar de persoana? Se pare ca NU vreti sa intelegeti, asa ca noi o sa mai revenim la subiect, pana nu o sa va mai creada nimeni ca dati salarii decente in tara asta. In rest ce sa zicem? DA, salariile cresc, pensiile cresc si datoriile statului la fel. Pana cand?

Salariul minim pe economie

Salariul minim – de bine sau de rău?