Legiuitorii nostri se gandesc la pensionari, asa ca a fost propus un proiect de lege prin care sute de mii de pensionari ar putea primi tichete de masa. Evident cu cateva conditii. In momentul de fata o mare parte din pensionari primesc tichete de valoare, care daca nu sunt folosite pe parcursul anului, ar putea fi transformate „automat” in tichete de masa. Numarul celor ce ar trebui sa beneficieze de noua lege este impresionant: 4.537.000 dintr-un total de peste 5 milioane de pensionari aflati in listele caselor de pensii!

Tichete de masa pentru pensionari

Acum sa vedem cine sunt beneficiarii acestei legi? Pai persoanele cu pensii mai mici de 1 200 lei primesc acum tichete valorice. Propunerea legislativa de spune de fapt ca avem 90% dintre pensionari cu pensii atat de mici, incat 4.537.000 primesc sub 1200 de lei lunar! Astra ar fi de fapt stirea, ca acestia vor putea transforma tichetele valorice in tichete de masa, e o alta discutie. Oare de ce nu au folosit pensionarii vechile tichete? Ce nu se spune iarasi este ca valoarea acestor tichete este de pana la 150 de lei.

Nu stiu de ce, dar am impresia ca se reia povestea celor 100 de lei dati de Ceausescu in ultimile zile de agonie. Adica azi cei care au pensii mai mici de 250 de euro primesc 150 de lei [ raportat la venit e mult, 30 de euro!, raportat la cosul zilnic, e o nimica toata! ]. Cum fucntiona povestea tichetelor valorice pentru pensionari? Primariile dadeau cate 4 tichete [ info primaria Constanta ] in opt transe. Un tichet acea valoarea de 10 lei, deci 40 x 8 = 320 de lei pe an! Aproximativ 27 de lei pe luna, cam la asta se rezuma totul. Asta daca esti sarac! Pentru ca nu-i asa, ar trebui sa ai MAXIM 1200 de lei pensie! Sa reamintim ca pensia minim garantata [ de fapt venitul minim garantat pentru un pensionar ] este de 640 de lei!

Tichete de masa pensionari

Tichete de masa pentru pensionari