Cu ocazia cuvantarii din parlament, Liviu Dragnea a spus ca va acorda ajutoare romanilor din Basarabia cu venituri mici, promisiuni frumoase dar fara date concrete. La urmatoarea rectificare bugetara – desi incasarile la bugetul de stat sunt sub asteptari, PSD va aloca mai mult bani pentru a veni in sprijinul romanilor de peste Prut. Cum si cand nu este insa prea clar. Imbucurator este insa faptul ca a spus direct la televizor, ca el Liviu Dragnea – fara a implica partidul sau tara/parlamentul este pentru unirea Romaniei cu Basarabia, inainte de aderarea la Uniunea Europeana a Moldovei.

Noi promisiuni pentru romanii din Basarabia

Pe de alta parte mai spunea Liviu Dragnea ca sse vor mari investitiile peste Prut. Vorbe frumoase dar par a fi mai degraba propaganda electrorala. Ce cred cu adevarat ca se va face, va fi marirea numarului de burse pentru elevii si studentii basarabeni, ceea ce este un lucru bun. In rest cred ca ramanem la vorbe si promisiuni, asa cum ne-am invatat deja cu guvernarea PSD.

Am vazut datele statistice pe primele luni din 2018, am ajuns la bugetari la salariile din 2008, daca nu cumva le-am depasit. Da, au trecut totusi 10 ani, deci nu este chiar asa de extraordinar, doar ca la cresteri de 6 – 7% la PIB sa ai cresteri salariale de peste 20% an de an in sectorul bugetar, promisiuni de dublare, etc. la care se adauga si ajutorul pentru basarabeni, mi se pare cam neverosimil. Sa ne inselam noi si sa se implineasca promisiunile PSD, nu avem de ce sa ne suparam.

Venituri mici Moldova

Noi promisiuni pentru romanii din Basarabia