Cine nu are prieteni in Ardeal nu stie ce-i aceea palinca autentica, mai ales ca in functie de zona avem ba horinca ba chiar tuica. Licoarea din prune este cunoscuta de toti, dar ati auzit de palinca din nuci? Ati gustat bautura asta din cirese sau macar ati auzit ca se face si din scoruse? Probabil ca nu va vine sa credeti ca sunt variante ce se vand si cu 2.000 de euro litrul! Da, vorbim de licoarea romaneasca, chiar daca unii ar vrea sa ne-o fure.

Palinca romaneasca – licoarea fermecata de mii de euro care cucereste Europa

Avem un roman de-al nostru pe numele sau Silviu Zetea, el face palinca de cirese amare care este asa de cautata in Europa incat s-a ajuns sa se vanda in sticle cu fir de aur, la peste 2.000 de euro litrul! Asa se face ca cei care stiu de ea – romani ce au magazine deschise prin Germania si Austria, o vand si fac profit frumos. Chiar si cea mai ieftina sticla se vinde cu minim 20 de euro, nu e putin daca te gandesti ca am vazut sampanii mai ieftine – ma refer de cele facute peste Prut in Republica Moldova.

Am mai auzit de un producator din Sfantu Gheorghe care s-a pus pe treaba si castiga binisor din acest produs regenerabil romanesc – desi producatorul spune ca a luat reteta de la un prieten maghiar din Debrecen. Oricare ar fi provenienta licorii miraculoase, eu ma bucur ca se gasesc si romai care stiu cum sa faca bani si sa ne duca numele ei mai departe de granitele tarii!

Palinca românească

Palinca românească – licoarea fermecata de mii de euro care cucerește Europa