Au trecut 27 de ani de la revolutie, ne-am ales cu un scandal la Targu Mures – aici e mult de discutat si se vede clar ca maghiarii au manipulat la greu, au bagat un roman in spitall si apoi au strigat cat ii tinea gura ca este invers! Mai mult, au facut si un film pe care l-au distribuit, evident falsificand adevarul si prezentand victima Mihăilă Cofar drept maghoar batut de romani. Mai conteaza azi ca este exact invers?

Ungurii si romanii

Contribuie maghiarii sau nu la bunastarea tarii? Dar UDMR-ul?

Mai sus aveti opinia maghiarilor despre cazul prezentat, ce-a cautat a gasit! Dar invers daca ar fi? Adica toti maghiarii care „o cauta” sa o gaseasca, mai ales ca cel care se exprima asa este un rrom maghiar pripasit prin Bucuresti? Dar sa lasam trecutul iredentistilor maghioari si sa vedem ce au facut secuii ( nici azi nu vor sa ne lamureasca daca-s secui sau maghiari, avand invedere ca nu-i tot aia ) in 27 de ani? Au facut un partid UDMR, care se asociaza cu orice guvern numai sa le fie cald – adica sa fure in liniste. In rest ati mai remarcat o initiativa sa ne fie bine tuturir? NU, garantat 100% ca nu!

Ultima idee a maghiarilor este sa rupa tara in doua ( sau mai multe daca se poate, de ce nu? ) cu un castig evident de partea partea maghiara. Care-i castigul? Creste procentul lor in noua regiune, deci mai multe drepturi in detrimentul romanilor, pentru ca daca te uiti cu atentie ei nu vor egalitate ci mai multe drepturi pentru ei si mai putine pentru majoritari. De ce? Pentru ca asta au facut sute de ani, crede cineva ca s-au schimbat? NU, garantat 100% ca nu s-au schimbat! De ce nu-i cred pe maghiari care insista asupra autonomiei? Pentru ca tot ei sunt cei care-i batjocoresc pe romani cu orice ocazie, deci unde-i adevarul? Nici macar la mijloc!

Ungaria

Contribuie maghiarii sau nu la bunastarea tarii? Dar UDMR-ul?