Nici nu as fi scris despre incidentul din Valea Uzului – comuna Darmanesti, judetul Bacau. Nici nu vreau sa ma documentez pentru ca in definitiv aici nu este vorba decat despre omenie si atat. Sa nu mai fie locuri in cimitir. Unde-i problema? In disputa dintre maghiari si Primaria din Darmanesti – care teoretic se afla in judetul Bacau, dar unii zic ca in Harghita. DA, am inteles – nu poate fi vorba de reconciliere pentru unii, daca nu e loc de morminte in Cimitirul Eroilor Internationali. Ma gandesc cum ar fi daca s-ar gasi cineva sa scoata toti mortii maghiari din cimitirele din fostul regat?

Romanii si ungurii mai au ceva de impartit, un cimitir in Valea Uzului

Deci de ce scriu acest articol? Pai din cauza comentariilor la stire: ungurii sustin ca cimitirele sunt exclusiv maghiare, ca ei au aparat pamantul Ardealului 1000 de ani. O fi sau nu o fi cimitir maghiar, o fi pamant sau nu pamant romanesc in tara asta, nu ma intereseaza. Dar sa te legi pana si de morti, pentru mine este prea mult. Se pare ca cineva vrea sa inceapa un pic de revolta in zona, altfle nu-mi explic cum sa rezolvi astfel de probleme in afara justitiei.

Ce s-a intamplat? Pai simplu, niste maghiari au inceput sa acopere crucile romanesti cu saci de plastic negri, cineva a si filmat cum trei persoane fac asta, apoi totul a aparut pe internet. Adica am facut, m-am laudat si acum sa vedem ce iese. Pai ce sa iasa? Evident ca va inflori dragostea romano-maghiara. Cine isi doreste asta din tot sufletul, daca nici mortii nu-i mai lasa in pace. Detalii, filmulet si altele le gasiti pe pagina ziarului Adevarul.

Cimitir Valea Uzului

Romanii si ungurii mai au ceva de împărțit, un cimitir in Valea Uzului