Ieri in Parlamentul Romaniei s-a vota legea prin care ziua de 27 martie a fost declarata zi nationala, evident legat de data la care Basarabia s-a unit cu tara. Un ziar national a titrat imediat ca maghiarii au votat impotriva sau nu au votat: Benkő Erika a fost singura care a votat impotriva, Kelemen Hunor si Márton Árpád-Francisc s-au abtinut. MAi pe scurt, din toate voturile exprimate, trei au fost sa zicem asa impotriva, venind de la UDMR. In total 11 parlamentari au fost pe “dos” la acest vot.

Ca de obicei maghiarii impotriva, mai mira pe cineva?

Evident ca au aparut si aparatorii UDMR, de etnie maghiara, iredentisti care vor sa indulceasca situatia: pai restul “poate au votat pentru” – desi ma indoiesc ca intr-un partid de tip militar, cand seful se abtine, restul e cu dusmanul. Probabil ca din cei 19 parlamentari UDMR, doar trei erau in sala  ( a se vedea ca prezenta la fost de doar 271! ). Ai indoieli? Ferent crede da e sarac pentru ca asa il cheama! Sigur e normal la cap?

Cum manipuleaza maghiarii informatia s-a mai scris in paginile noastre, asa procedeaza si acum, incercand pe unde se poate sa induca ideea ca de fapt iredentistii sunt baieti buni dar nu-i intelege lumea. Pana nu se vor inceta astfel d emanifestari sovine, iredentiste – tar anu va avea liniste pe deplin, culmea este ca nici prosperitate. Pentru ca pentru a prospera e nevoie de armonie si intelegere. Ok, fiecare vrea o bucatica din Romania, pentru ca lasand totul intr-o parte, avem o tara frumoasa si bogata. Ca o vor unii fara romani in ea, e o alta discutie. Sa nu ne dorim noi la final o tara doar pentru romani!

Iredentism