Nu cred ca o sa mire pe cineva modul de abordare a lui László Tőkés legat de anul centenarului – ce sa sarbatorim? Ca am pierdut Ardealul? Asta-i viata, pentru unii Ardeaul a fost mereu o entitate aparte, pentru altii a fost taram romanesc iar pentru altii parte cucerita de maghiari si cam atat [ evident ar fi dorit sa tina cadoul nemtilor la infinit ]. Ok pentru unii maghiari e o zi de doliu 1 decembrie, dar pentru noi ce ar trebui sa fie sarbatorile maghiare? Niciun cuvant!

Tőkés László despre anul centenarului si maghiari

László Tőkés s-a aratat suparat si pentru ca presedintele Klaus Iohannis a elogiat ziua de 1 Decembrie, ca si cum regele Carol I ar fi fost dusmanul Germaniei, sau Mihai sau Ferdinand. NU, ei erau regi ai ROMANIEI, la fel cum si domnul László a fost si inca mai este cetatean roman – ar putea renunta la cetatenie, pana la urma poate sta in tara si ca cetatean maghiar – caci si-a luat si cetatenia statului vecin! Nu am nimic cu dumnealui, nici macar nu o sa revin asupra numelui sau in alte articole, dar cred ca merita sa ne spunem si aici punctul de vedere.

Nu stiu ce ar trebui sa faca autoritatile romane cu un personaj care a mancat din banii tarii – nu stiu cati a dat la buget, iar de ziua nationala tine doliu. Ma intreb ce ar face vecinul Orban cu un astfel de personaj care ar tine doliu de ziua Ungariei. Lipsa de respect naste orice numai lucruri bune NU, asadar poate ca e timpul sa-i spuna cineva aceste lucruri domnului László Tőkés.

László Tőkés

Tőkés László despre anul centenarului si maghiari