Nu stiu cati dintre voi au fost curiosi de unde provine numele sau, atat cel de botez cat si cel de familie. La mine exista deja contoverse, desi in mare toti sunt de acord ca numele nostru de familie provine de la o localitate – aici deja sunt speculatii, existand practic doua variante plauzibile, dar la numele de botez chiar nu m-am gandit sa fac cercetari. Unul din nume este al unui ardelean neaos, iar al doilea al unui poet latin.

Tu stii de unde provine numele tau, care este etimologia numelui de familie?

Nu stiu daca cineva s-a gandit ca in general in limba engleza de exemplu, toate numele care se termina in son au o semnificatie, este vorba de fiul lui cutarescu, de exemplu ”Jackson” este fiul lui Jack. Exact, Michael Jackson stia treaba asta, iar la noi in Romania se practica destul de des acest mod de a fi numita o persoana. Acum mai exista chiar nume de genul Amariei, Atomei, etc. Asadar cand vrei sa stii ca pentru etimologie nume trebuie sa cautam si explicati ilogice, nu doar prin dictionare si enciclopedii, desi varianta existentei unei enciclopedii a numelor nu ar strica.

Stiati de exemplu ca la irlandezi acel „O” semnifica acelasi lucru, adica se refera la  „a lui” cutare, Scarlett O’Hara de exemplu, este fata lui Hara, azi insa numele complet a devenit cu particula O in fata! Pare interesant sa stii de unde provine numele tau, nu-i asa? Cerceteaza si tu pe site-ul namespedia.com, poate vei descoperi lucruri interesante despre numele tau.

Etimologia numelui

Tu stii de unde provine numele tau, care este etimologia lui?