Mai tineti minte evenimentele din  20 martie 1990 de la Targu Mures? Presa si asa zisul „adevar” arata ca romanii la-u agresat pe un maghiar, dar mult mai tarziu, cand deja presa mondiala vuia ca romanii sut si dreg, s-a dovedit ca cel agresat era de fapt roman, pe numele sau Mihăilă Cofariu, iar romanul criminal era de fapt maghiarul Barabas Erno. Cam asa se scrie istoria, mai stie cineva cine si cum a fost la Targu Mures cu adevarat in 1990? Dar zi care este situatia de fapt in pretinsul „Ținut secuiesc”?

Ungurii si romanii

Provocatorii maghiari de ieri si de azi

Va mai dau un exemplu de maghiar intr-o Romanie democratica, aveti poza mai sus. Cand un roman spune ceva unui maghiar este sovinism, etc., dar cand un maghiar omoara un roman, acesta a cautat-o? Ma intreb, in situatia in care prin absurd, Ardealul ar capata o oarecare autonomie, nu mai zic de Tinutul Secuiesc, va dati seama ca romanii ar cauta-o mereu? Cum, prin simplul fapt ca respira! Cam astia sunt iredentistii maghiari din Romania de azi, cei care primesc de la o guvernare la alta mai multe privilegii ( caci drepturi au destule, mai multe decat romanii chiar!).

Nici azi nu se stie cum s-au petrecut lucrurile cu adevarat in Targu Mures in 1990, cert este ca a fost o provocare, la fel cum multi maghiari fac si azi, provoaca prin orice mijloace, incercand sa destabilizeze zona, Ardealul si Romania. Nu exista niciun dubiu ca au un scop si il urmaresc zi de zi, an de an. Sub diverse forme, pe FaceBook sau in mass media, provocarile maghiare sunt peste tot!

Târgu Mureș 1990

Provocatorii maghiari de ieri si de azi