O filmare inedita din 2006 surprinde o trupa de soldati din Legiunea Staina cantand melodia „Treceti batalioane romane Carpatii” iar la intrebarea reporterului am ramasi surprinsi sa aflam ca soldatii rusi, moldoveni sau chiar japonezi din regimentul cu pricina nu doar ca stiau semnificatia cantecului, dar au spus ca sunt gata sa apere Ardealul in cazul in care ar fi nevoie.

Legiunea Straina va apara Ardealul in caz de nevoie

O echipa de reporteri a surprins aceste trupe ale Legiunii straine cantand cu insufletire cantecul „Treceti batalioane romane Carpatii”, desi nu era niciun soldat din Romania ci din Rusia, Japonia sau Polonia. Banuim ca multi vor fi sceptici, dar filmarea vorbeste de la sine, va lasam sa o urmariti in liniste. Acest cantec se canta de trei ori in ficare zi, ar fi fost frumos sa il vedem si la un regiment preponderent romanesc, dar cred ca asa a fost sa fie, sa faca altii primul pas!

Asteptam sa vedem si alte cantece ostasesti in repertoriul Legiunii straine, poate ca acum cand accesul romanilor este mai usor, avand in vedere ca pot aplica nu doar online ci chiar la punctele de incorporare din Uniunea Europeana, vom auzi poate mai des astfel de cantece. Daca mai aveti astfel de informatii va rugam sa le trimiteti pe adresa redactiei noastre.