Nici anula cesta nu am avut un 1 mai diferit, unii au facut gratarul intre blocuri – in unele localitati primaria a amenajat sepcial locuri pentru cei ce nu vor sa mearga la padure – insa cu masina pe plaja nu mai este voie de mult, amenda ajungand pana la 20.000 de lei [ RON ]. Pentru gratare facute in spatiul public din fata blocului/spatele blocului – amenda ajunge pana la 50.000 de lei [ RON ]. Deci nu e chiar ieftin, desi am vazut pe retelele de socializare sute de astfel de poze.

1 mai romanesc cu gratarul intre blocuri si masina pe plaja

Graturul dintre blocuri este inca una din modul in care romanii se disting de tarile vestice, iar unii merg mai departe, fac focul la balcon, afumand vecinii si facand pofta trecatorilor. In vest s-a ajuns la pragul opus, nu mai faci gratar nici in curte, nu mai dai foc la iarba, decat cu aprobare de la pompieri! Deci oare la mijloc nu se poate ajunge?

Daca vorbim de cei ce au mers la mare anul acesta, deja catova s-au aventurat cu masina pe plaja, unul in Vama Veche – un BMV X5 – care trebuia neaparat pozat pe malul marii. Doar ca aramas in nisip si a reusit sa iasa dupa ore bune cu ajutorul vamaiotilor. Politia s-a autosesizat dupa ce a vazut “isprava” pe FaceBook si acum soferul care a sters-o imediat de la locul ispravei, cautandu-l pentru a-i oferi rasplata de 20.000 de lei [ gaura in buzunar!].

Grătarul din balcon

1 mai romanesc cu grătarul intre blocuri și mașina pe plaja