De curand unul dintre unchii mei si-a facut un implant total prin sistemul Fast and Fixed, adica implant total dentar intr-o singura zi – de fapt nu este chiar intr-o singura zi, caci doar prima etapa se termina intr-o zi, dar pana la fixarea definitiva poate trece chiar si mai bine de sase luni. Pretul unei astfel de interventii este destul de piparat, mai ales daca se face la ambele maxilare. Teoretic nu prea sunt probleme cu acest tip de lucrari, sau poate ca inca suntem la inceput de drum si nu sunt inca date suficiente pentru a trage o concluzie.

Fast & Fixed – preturi si probleme care pot sa apara

Asa cum ziceam mai sus, pretul unei operatii de implant total prin sistemele echivalente Fast & Fixed sunt marisoare, incepand de la 120 de euro/dinte – iar pe o arcada este nevoie de minim 12 dinti. La aceste costuri se mai adauga si alte costuri, in functie de clinica dentara la care apelati. Pe ruda mea a costat-o aproape 11.000 de euro, adica 5500 pe etapa, sau 2700 pe arcada. Ar trebui spus ca ea a optat pentru anestezie totala, deci numai aceasta a costat 2000 de RON. Avantajul acestei optiuni este ca nu tii minte nimic, iar daca ma gandesc ce am simtit eu la doar trei implanturi cu ridicare de sinus, mai bine asa – daca ai evident banii in buzunar.

De obicei in cazul sistemului Fast & Fixed nu se face sinus lifting – tocmai pentru ca implanturile au o inclinatie speciala care permit evitarea acestei etape. Pentru partea de sus se pun sase implanturi si pentru cea de jos patru, deci in total veti avea 10 implanturi. Dupa prima etapa veti avea o proteza fixa provizorie, care va apara gingia pana la vindecare, apoi veti primi o alta definitiva. Evident ca le platiti pe ambele, iar pretul difera in functie de materialul din care este facuta proteza si dintii. Apoi veti merge anual la curatare, se da jos proteza, se curata si se pune la loc – asa ca ar fi bine sa vedeti daca sunt clinici care va fac aceasta operatiune gratuit! Mai ales ca este posibil sa nu locuiti aproape de clinica – oras.

Fast and Fixed

Fast & Fixed – preturi si probleme care pot sa apara