Franta va intalni Croatia la finala Campionatului mondial de fotbal din Rusia, dupa victoria celei din urma impotriva Angliei si a primei impotriva Belgiei, care vor juca la randul lor pentru a se stabili cine va ocupa locurile trei si patru. Revelatia acestui campionat mondial a fost fara doar si poate, Croatia, care se afla la a doua sa participare la aceasta prestigioasa competitie. Am urmarit cu sufletul la gura meciul din semifinala, probabil la fel de pasionat ca si prietenii mei din Zagreb.

Franta – Croatia, finala Campionatului mondial de fotbal

Echipa Crioatiei a reusit sa invinga puternica echipa a Angliei in semifinale, dupa ce echipa lui Mandzukici era pe punctul de a pierde partida, dar la finalul celor 120 de minute, surpriza s-a produs, prin golul marcat de Mandzukici in minutul 109. Condusa cu 1 la zero inca din minutul cinci dupa ce Trippier a inscris pentru englezi, parea ca britanicii vor fi favoriti. Iata ca in minutul 68 Perisic egaleaza si meciul se joaca in continuare. La finalul celor 90 de minute regulamentare scolul ramane egal [ Anglia – Croatia = 1-1 ]. Urmeaza doua reprize de prelungiri.

Minutul decisiv a fost 109, cand Mandzukic introduce balonul in poarta englezilor si da noi sperante echipei croate. Mai trebuie sa reziste doar 10 minute si sunt in finala. Minunea s-a produs, la capatul celor 120 de minute de joc, Croatia invinge Anglia cu scorul de 2 – 1 si va juca finala in compania echipei din Franta. Va reusi sa surprinda iar si va castiga finala sau va termina a doua sa participare la un campionat mondial pe locul doi? Duminica aflam rezultatul, pana atunci sa asteptam sambata sa vedem rezultatul meciului dintre Belgia si Anglia.

Franța - Croația

Franța – Croația, finala Campionatului mondial de fotbal