Acum ceva vreme am facut greseala sa-mi cumpar un cantar, cand m-am suit pe el si am vazut cate kilograme am, imediat am decis ca trebuie sa slabesc – aveam cu peste 15 kilograme peste norma! Asa am ajuns sa ma cantaresc zilnic, dar am observat ca daca dimineata am o greutate, seara am cateodata si cu doua kilograme in plus, apoi dupa somn, greutatea revine la normal.

Cum variaza greutatea in cursul unei zile

deci acum sa vedem ce zice medicul, cate kilograme poti slabi intr-o zi sau cate te poti ingrasa? Care eeste de fapt greutatea ta, daca difera atat de mult in functie de ora la care te cantaresti? Nutritionistii explica ca de fapt seara suntem cu totii cu cel putin un kilogram mai grei decat dimineata! Daca mergem de dimineata la toaleta, apoi ne cantarim inainte de masa o sa ramanem surprinsi ca suntem mult mai usori decat seara trecuta!

Ca sa vedem ce greutate avem, ar trebui sa ne cantarim la 8 – 10 ore distanta de la ultima masa, adica dimineata! Cand dormim metabolismul are grija sa consume ce am mancat si sa depuna ceva daca este ce, sau sa consume din grasime. NU uitati ca cea mai multa energie se consuma pentru digestie. Ca sa ne ingrasam cu un kilogram de pe o zi pe alt ar trebui sa consumam peste 9.000 de kilocalorii! Aproape imposibil pentru un om obisnuit. Dar daca vezi ca te ingrasi, incepe sa faci sport, redu si mancarea – caloriile de fapt, nu cantitatea. O sa observi ca slabesti mai greu, dar rezultatele nu o sa intarzie prea mult. Fii perseverent si ai sa reusesti!

Dieta sănătoasă

Cum variază greutatea în cursul unei zile