Rusia s-a erijat in aparatorul lui Bashar Hafez al-Assad, dovada sunt trupele siriene care s-au refugiat in bazele rusesti din Siria. In afara de faptul ca rusia a amenintat ca va dobora toate reachetele indreptate impotriva regimului Assad, ba mai mult va ataca si bazele americane de unde vin rachetele, iata ca acum va trebui sa dea socoteala cum de a ratat acest obiectiv. Azi rachetele aliatilor  – SUA, Franta si Marea Britanie au lovit tinte precise din Damasc, pentru prima data de la inceputul conflictului.

Donald Trump si aliatii din Marea Britanie si Franta vs Vladimir Putin & Siria

Daca au folosit sireinii gazele, daca u fost de fapt israelienii sau rusii nu vom sti precis niciodata, pentru ca evident se vor acuza reciproc. Nu se intreaba nimeni de ce mereu Rusia este in tabara opusa Europei – NATO, etc.? Sa fie Putin si Rusia detinatorii adevarului absolut si restul niste misei? Nu cred, mai degraba Rusia se pozitioneaza oricum invers, indiferent cum este sau nu este dreptatea. Asta e ideea, nu ca unii sunt buni sau rai, ci mereu cele doua tabere se pozitioneaza una impotriva alteia – chiar si cand ar fi logic sa nu fie asa.

Dac as-a inceput lupta contra terorismului in Siria, era normal sa avem iar doua tabere. Va face Putin fata aliantei? Nu prea cred, iar mesajul de azi a fost clar: am terminat cu glumele, daca te-am iertat in Crimeea, de dat asta am pus punct!

Vladimir-Putin-Donald-Trump

Donald Trump si aliații din Marea Britanie si Franta vs Vladimir Putin & Siria