Ca sa dovedeasca ca nu doar la noi o poti patu daca suni la 112, ieri au dat pe toate canalele ce s-a intamplat de curand in SUA, cand o femeie a sunat la 911 cerand ajutor. Fara a face macar o referire la situatia de facto de acolo, ni se prezita o femeia care a intrat pana la gat in apa cu masina [ apa era in crestere, nu a putut sa franeze si masina se scufunda treptat, etc. ]. Cert este ca desi in SUA s-a intervenit destul de rapid de la apel, persoana a decedat, dupa ce operatoarea de la 911 nu a prezentat niciun fel de empatie cu cea aflata in dificultate.

Nu doar la noi, se poate si la americanii care suna la 911

Fara sa aibe nicio legatura cu cazul Alexandrei de la Caracal, toate posturile romanesti au preluat stirea cu tragedia americancei inecate in SUA. Pe 24 august in statul american Arkansas, o femeie a sunat disperata la 911 cerand ajutorul dupa ce a ajuns cu masina in apa. Se pare ca de fapt femeia a fost luata de ape, o viitura aparuta din senin ducand-o cu SUV cu tot in apa. Disperata femeia a sunat la servicul de urgenta 911 si a cerut ajutor. La inceput operatoarea a cerut detalii si a trimis echipajul sa o ajute. Doar ca acesta a ajuns prea tarziu.

Problema este de fapt in modul in care operatoarea a gasit de cuviinta sa-i vorbeasca in ultimile momente de viata, poate si pentru ca isi daduse demisia si in ziua fatidica era ultima ei zi de lucru la serviciul de urgenta din Arkansas. Discutia a durat se pare 22 de minute, dispecera nu a inchis, dar nici nu afost cine stie ce amabila cu femeia disaperata. Operatiunea de salvare a durat 58 de minute, prea mult pentru a o mai putea salva pe Debbie Stevens.

Apel la 911

Nu doar la noi, se poate si la americanii care suna la 911