Traian Basescu va participa la Marsul Unirii in data de 27 martie la Chisinau, ceea ce este un gest politic care spune multe despre fostul presedinte al Romaniei. Indiferent de ce a facut el ca om politic, cand vine vorba de Republica Moldova el chiar a facut ceva. A usurat accesul la cetatenia romana a moldovenilor – chiar daca o parte au cerut acest lucru pentru a calatori liber, uite ca si azi inca mai sunt cetateni care o vor, a militat mereu pentru integrarea Moldovei in Uniunea Europeana si a ajutat material ori de cate ori a fost nevoie si s-a putut face asta.

Traian Basescu va participa la Marsul Unirii in data de 27 martie la Chisinau

Nu stiu daca va primi sau nu Traian Basescu cetatenia Moldovei, probabil ca nu – desi ar fi un gest extrem de popular al presedintelui Timofti, dar stiu sigur ca mereu va milita pentru unire, ceea ce ma bucura si imi doresc sa vad poate in viata asta acest deziderat al romanilor infaptuit. Chiar sunt curios cata lume se va strange pe 27 martie la acest Mars al unirii, chiar daca televiziunile nu-l prea promoveaza, ba mai mult, televiziuni precum Jurnal TV se straduie sa-l discrediteze. De ce? Pentru ca singurul lor scop este sa ajunga la „cascaval”, la osul de ros, etc.

Pentru Traian Basescu aceasta participare la Marsul Unirii este un test, va demonstra daca va reusi el sa adune masele din Moldova mai mult decat cei de pana acum, daca popularitatea sa este suficienta pentru a coagula cetatenii din Republica Moldova.

Evident ca nu poate spera la functia de presedinte al Moldovei, nu-i da voie nici constitutia si nici nu cred ca ar strange 51% din voturile moldovenilor. Sau cine stie? Un referendum ar clarifica multe dintre problemele la care nu avem azi raspuns, nu-i asa?

Basescu si Unirea

Traian Basescu va participa la Marsul Unirii in data de 27 martie la Chisinau