Pana acum se astepta raportul Kroll si rezultatele sale legate de furtul miliardului de la BEM, iata ca primele rezultate arata exact ce se stia, ca Ilan Shor este principalul vinovat de furt, iar Vlad Filat probabil mirosise ceva si a primit 250 de milioane de dolari – asta daca se va dovedi ca aceasta este suma, ca a primit-o si pentru ce. Pana la aceasta ora s-au gasit urmele a doar 350 milioane dolari SUA, restul se pare ca inca stau bine pititi!

Prima etapă a investigației în curs a confirmat concluziile inițiale raportate la finalizarea investigației preliminare anterioare și a dezvăluit dovezi clare cu privire la implicarea crucială a domului Ilan Șor, precum și a companiilor și persoanelor asociate cu dumnealui (împreună: „Grupul Șor”) în frauda dată.

Primarul Sorheiului implicat in furtul miliardului la BEM, Banca Sociala si Unibank

Ciudat este ca desi Banca Națională a Moldovei (BNM) a primit raportul preliminar de la Kroll si recunoaste ca Ilan Shor este principalul vinovat – nu suspect, in furturile de la cele trei banci, nimeni nu se sesizeaza – ma refere la organele in drept, cele care l-au saltat pe Vlad Filat inca din Parlament, pe baza unor presupuse fapte de coruptie, dar cand faptele sunt deja clare, evident ca principalul suspect sta in libertate, apoi daca dispare si el la Frankfurt, dosar politic in derulare, liber si nevatamat langa alti criminali condamnatii, fratii Topa!

Betisor e concentrata pe Vlad Filat, Ilan Shor probabil nu e asa de important, este evident asta, intrebarea ramane: de ce? Raspunsul il da se pare tot Ilan Shor, uite cat este de clar si de simplu, e nevoinovat saracu’!

„Creditele au fost luate de companiile mele, iar ulterior banii au fost transmiși lui Filat”, declară Șor, accentuând că el nu se consideră vinovat de furtul din sistemul bancar.

Ilan Shor demascat

Primarul Sorheiului implicat in furtul miliardului la BEM, Banca Sociala si Unibank