Victor Stepaniuc recunoaste ca Unirea este ultima solutie pentru Republica Moldova, doar ca el vrea sa mai incerce si altele, nu de alta – dar de ce sa nu lungesti boala daca tot ai ocazia, nu-i asa? Acelasi Victor Stepaniuc recunoaste ca este constient ca limba romana este limba in care vorbesc azi moldovenii, dar ca desi ar fi vrut sa fie scris in Constitutia Moldovei ambele variante, limba moldoveneasca si romana, Vladimir Voronin s-a opus, asa ca acum stam si ne uitam unii la altii, fara sa intelegem ce vrem de fapt.

Stepaniuc recunoaste ca Unirea este ultima solutie pentru Republica Moldova

Mai pe scurt Victor Stepaniuc  este de acord si cu Unirea Republicii Moldova cu Romania si cu faptul ca limba romana este denumirea ce trebuie sa fie in constiutie, doar ca va lupta pana in ultima clipa pentru ca aceste lucruri sa fie evitate. Pana cand oare vom mai asista la astefel de lupte interne, deci stim ca suntem o tara, un popor dar poate ca putina lupta interna nu strica, iar cand ajungem la dezastru nu ne asumam nicio raspundere. Daca infaptuiam unirea cande se putea atat de simplu, daca recunosteam ca suntem o tara, un neam si un popor oare nu evitam atata dezastru si traiam mai bine?

Acum lumea spera sa faca unirea in 2018, ca si cum daca incepem acum demersurile strica. Hai sa lasam demagogia si sa ne punem pe treaba, poate reusim sa ne vedem in 2018 deja uniti, poate traim mai bine si scapam de dezastrul in care se afla azi Moldova. Dar pentru asta trebuie sa vrem cu totii, nu doar pe FaceBook ci si in viata de zi cu zi!

Victor Stepaniuc

Stepaniuc recunoaste ca Unirea este ultima solutie pentru Republica Moldova