Firma germana Siemens AG a construit cel mai rapid tren european ce va uni Viena de Timisoara. Teoretic s-a cam terminat cu firmele de transport pe aceasta ruta, caci indiferent de pretul practicat, va fi mult mai comod sa vii cu acest supertren la Timisoara decat cu un microbuz. Cat dureaza cursa? Prima cursa la care au participat oficiali si reprezentanti ai presei si nu numai a parcurs cei 544 de kilometri in doar 2 ore si 45 de minute! Va dati seama cum ar fi o cursa de felul acesta intre Bucuresti si Timisoara? Ai avea timp sa te duci sa faci piata si sa te intorci in capitala!

Cel mai modern tren european de la  Timisoara la Viena

Trebuie sa tineti cont ca in cele nici trei ore trenul a fost vamuit – sa zic asa, a oprit la Budapesta si apoi direct la Viena. Seful delegatiei romanesti a fost primarul Timisoarei, Nicolae Robu. Acesta a fost intampinat la o saormerie din gara Keleti de premierul Victor Orban si evident la Viena de primarul Michael Häupl. Desi trenul va servi ca legatura intre cele trei state: Romania, Austria si Ungaria, banii au venit din Norvegia – si nu au fost putini, trei miliarde de euro.

Acum ma gandeam, cum ar fi o cursa de asta rapida intre Bucuresti si Chisinau? Probabil ca multe firme de transport cu microbuze ar da faliment, dar calatorii ar fi fericiti sa vina in trei ore dintr-o capitala in alta. Trenul va circula regulat incepand din 31 aprilie si va costa doar 19 euro, dar vor fi si reduceri pentru grupuri, etc. Cu siguranta nu ai sa mai vezi calatori intre Viena si Timisoara cu microbuze sau masini particulare.

Trenul Timisoara - Viena

Cel mai modern tren european de la Timisoara la Viena